Actueel

Natuurlijke en avontuurlijke binnenspeeltuin voor Recreatieoord Binnenmaas

Bouwbegeleiding nieuwbouw binnenspeeltuin

Bres Accommodaties exploiteert en onderhoudt het gemeentelijk vastgoed in de Hoeksche Waard. Een binnenspeeltuin op het recreatieoord Binnenmaas is een langgekoesterde wens binnen de gemeente Hoeksche Waard en Bres Accommodaties. In juni 2023 zijn de deuren van de binnenspeeltuin onder grote belangstelling feestelijk geopend.

Opening volgens planning

De vergunning en het bouwbudget zijn voor aanvang van de werkzaamheden van onze consultant door Bres Accommodaties vastgesteld. Voor de volledige bouwbegeleiding was onze consultant aangetrokken. De consultant die vanuit Vastestate de bouwbegeleiding heeft verzorgd, is gestart met het samenstellen van een bouwteam op basis van het ontwerp en de definitieve vergunning. Na het beoordelen van het ontwerp met het team van Bres Accommodaties en onze consultant zijn er nog diverse wijzigingen doorgevoerd. Denk hierbij aan de te gebruiken materialen en de kleurstelling van de ruwbouw om het ontwerp van de binnenspeeltuin nog beter tot zijn recht te laten komen.

Via de aannemersselectie is van Driel uit Maasdam de afbouw van het project gegund. Aan onze consultant de taak om de afbouwplanning op te stellen en de planning, kwaliteit en het budget gedurende de bouw te bewaken. Bouwen is een dynamisch proces en diverse (installatie)onderdelen zijn pas gedurende de bouw definitief gemaakt, zoals het afzuigkanaaltracé, de nutsvoorzieningen, diverse sparingen en doorvoeren. Tijdens het wekelijks overleg met het bouwteam en de parkmanager zijn dit soort uitdagingen besproken en zijn er direct besluiten genomen om zo de afbouwplanning te kunnen garanderen.

Dat het belang van de opdrachtgever is gediend, toont het eindresultaat: sinds juni 2023 staat er een prachtige binnenspeeltuin op het recreatieoord Binnenmaas in de Hoeksche Waard. Hierdoor is het voor de kinderen ook met regenachtig weer mogelijk om natuurlijk en avontuurlijk te spelen op het park.