vacature

Consultant

Ben jij iemand die altijd het maximale uit zichzelf wil halen? Haal jij voldoening uit het succesvol afronden van een ontwikkel- of verandertraject en wil jij bijdragen aan onze groei door inzet van jouw vakinhoudelijke kennis? Misschien is de functie van consultant dan wel op jouw lijf geschreven.

Dit is Vastestate Vastgoedmanagement

Optimaal beheer en rendement van uw vastgoed; daar staat Vastestate Vastgoedmanagement voor. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in waarde-optimalisatie en het beheren van vastgoed, vooral in complexe situaties. Vastestate, opgericht in 2007, heeft meer dan 6.000 vastgoedobjecten in beheer, van complete portefeuilles tot afzonderlijke vastgoedobjecten. Wij opereren op tactisch en operationeel niveau voor vastgoedeigenaren (vastgoedbeleggers, gemeenten, corporaties en zorgorganisaties): onze Asset Services dienstverlening!

Vastestate heeft zich gespecialiseerd in complexe beheervraagstukken. Inrichten van het vastgoedbeheer, achterstallig onderhoud, betalingsachterstanden, oneigenlijk gebruik of huurdersontevredenheid. Vastestate kan in deze situaties snel orde op zaken stellen. We analyseren de problematiek, gaan op zoek naar de vraag achter de vraag en maken samen een plan van aanpak. Project gestuurd gaan we vervolgens aan de slag volgens de internationaal erkende PRINCE2 projectmanagementmethode. Op die manier werken we daadkrachtig en deskundig aan waardevol vastgoed, met oog voor mens én maatschappij.

Onze missie

Met onze kennis over complexe beheervraagstukken werken we aan het optimaliseren van de waarde van vastgoed en het structureren en inrichten van vastgoeddossiers. Door onze daadkrachtige en gedisciplineerde aanpak maken we het verschil. Daarbij doen we er alles aan om onze klanten te ontzorgen en kijken we verder dan de kaders van de opdracht. Vastestate verplaatst zich in de positie van de opdrachtgever en vertaalt diens belangen in tastbare oplossingen en/of gestructureerde informatie.

Onze visie

Vastestate is een efficiënte vastgoedmanagementorganisatie die waardevolle incompany samenwerkingen aangaat, die naast zijn klanten staat en die meerwaarde biedt voor de omgeving van het vastgoed, door middel van asset services.

De zorg voor het milieu is integraal onderdeel van al onze bedrijfsactiviteiten en ook als zodanig verankerd in ons ISO 9001 Kwaliteitsmanagementsysteem. Met betrekking tot onze financiële werkzaamheden hebben wij alle processen binnen onze organisatie geborgd conform de richtlijnen van het ISAE 3402 Type II gekwalificeerd, hét internationale erkende kwalificatie voor het outsourcen van financiële processen.

Dit is onze consultant

Een vastgoedconsultant binnen Vastestate is belast met het uitvoeren van diverse vastgoedmanagementvraagstukken. Hiervan is sprake als een opdrachtgever van een of meerdere vastgoedobjecten met een probleemvraag zit die hij die wil uitbesteden aan een specialist. Het is onze taak om opdrachtgevers te adviseren met behulp van mensen en middelen om zo het project naar tevredenheid van de opdrachtgever uit te voeren binnen de afgesproken kaders (het gestelde budget en tijdsbestek).

Het is de missie van ons team om een beslissende bijdrage leveren aan het volledig op orde en in balans brengen van een vastgoedportefeuille. Externe opdrachten die wij vervullen zijn onder andere het uitwerken van een portefeuillestrategie, het op stellen van een huisvestingsplan en het toetsen van de haalbaarheid van een ontwikkeling en het inrichting en structureren van een vastgoedorganisatie dan wel vastgoedportefeuille. Tevens vervullen wij voor diverse opdrachtgevers interim opdrachten. Voor een bepaalde periode maken wij onderdeel van de organisatie van de opdrachtgever.

De vastgoedconsultant heeft (veelal op eigen initiatief) regelmatig contacten met de opdrachtgever en derden, gericht op informatie-uitwisseling, afstemmingen en het aandragen van oplossingen bij problemen in vastgoeddossiers. Deze contacten dienen met de nodige tact, conflictbeheersing en overtuigingskracht te verlopen. De consultant onderhoudt daarnaast frequent contact met de vastgoedmanager en technisch manager en heeft korte lijnen met de managementteamleden ten behoeve van de projectdoelstellingen.

Kortom, goed onderbouwd beslissen: daar helpen wij onze opdrachtgevers mee. Op een onderzoekende, analyserende en ordelijke werkwijze, onderbouwd met argumenten helpen bij beslissingen en het creëren van overzicht en structuur bij portefeuille afwegingen. In onze projecten gaat het altijd om de verbinding tussen strategie, vastgoed / facilitair en financiën

Wat verwachten wij van jou?

Om de functie succesvol te vervullen kunt je goed samenwerken in een hecht team en wil je jezelf graag verbeteren. Hiernaast ben je sterk in plannen, organiseren en adviseren. Met je analytische vaardigheden ben je in staat om data en informatie te vertalen naar de complete inrichting van een vastgoedportefeuille en kan je dit uitleggen in heldere en bruikbare aanbevelingen voor de klant.

Als consultant kom je in aanraking met allerlei soorten opdrachtgevers en diverse vraagstukken in een steeds veranderende context. Die afwisseling en uitdaging maakt dat je snel leert. Daarnaast kun je er van op aan dat onze ervaren consultants je helpen in jouw ontwikkeling. Je bent een leergierig en proactief persoon die snel nieuwe dingen oppakt. Je staat met beide benen op de grond en je weet na een verdiepingsslag ook weer boven water te komen. Je bent creatief in het ontwikkelen en vertalen naar oplossingen voor onze opdrachtgevers. Een vastgoedprofessional die weet wat het inhoudt om vastgoed te beheren van a-tot-z. We zoeken de combinatie van commercie, overtuigingskracht en altijd vooruit denken.

Als vastgoedconsultant beschik je daarbij tevens over de kennis en commerciële vaardigheden om beheersignalen om te zetten naar kansen voor opdrachtgevers. Je kent het proces van administratief-, technisch-, financieel en commercieel vastgoedbeheer als geen ander en je weet hoe je tot de beste oplossingen voor onze opdrachtgevers kan komen.

De voor deze functie vereiste kennis moet naar inhoud en niveau gelijkwaardig zijn aan een afgeronde HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld richting facility management, hospitality, bouwkunde of vastgoed en makelaardij.

We zijn opzoek naar een consultant met minimaal 3 jaar relevante ervaring in het vastgoed, bij voorkeur vastgoed gerelateerd met grote complexe projecten en een duidelijke oriëntatie op de interne processen. De vastgoedconsultant moet op de hoogte zijn en blijven van zowel maatschappelijke als technische ontwikkelingen op het gebied van vastgoedmanagement en op het gebied van verwerven en afsluiten van contracten. Onze consultants zijn veelal vastgoedmanager geweest en toe aan een meer tactische rol. De vastgoedconsultant heeft reeds één of meerdere Prince II certifica(a)t(en) behaald of zal deze binnen een half jaar nadat de loopbaan bij Vastestate is gestart voltooien.

Vastestate biedt een dienstverband van minimaal 32 uur en heeft marktconforme arbeidsvoorwaarden. Je werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam of vanuit het kantoor van een van onze opdrachtgevers, maar krijgt ook de mogelijkheid om meerdere dagen per week vanuit ons kantoor in Utrecht of vanuit huis te werken.

Procedure en vervolg

Solid Recruitment is namens Vastestate exclusief verantwoordelijk voor de werving ten behoeve van deze functie. Solid Recruitment is hét toonaangevende werving & selectiebureau actief in de vastgoedsector. Wij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van vastgoedprofessionals met een opleiding op met name Bachelor- en Master-niveau.

Je wordt vriendelijk verzocht jouw sollicitatie te richten aan Robbert Jan Meerman van Solid Recruitment (meerman@solid-recruitment.nl). Ook voor vragen of een extra toelichting kun je (telefonisch) contact opnemen met Robbert Jan op 06-43038330.