vacature

Communicatiemanager

Weet jij woorden om te toveren in creatieve teksten? En gaat jouw hart sneller kloppen van het ontwikkelen van een duidelijk communicatiebeleid? Dan hebben wij goed nieuws: je hebt zojuist jouw droombaan gevonden!

Functieomschrijving
Wij zijn op zoek naar een communicatiemanager. Dat de verantwoordelijkheid voor alle communicatieve uitingen – zowel intern als extern – in jouw handen ligt, schrikt jou niet af. Sterker nog: dat is waarom deze baan jou zo aanspreekt. Als communicatiemanager bij Vastestate ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Het ontwikkelen van een communicatiebeleid- en strategie, en de implementatie hiervan in onze organisatie, zodat alle collega’s hiernaar gaan handelen;
 • Het vergroten van de zichtbaarheid van Vastestate door het opstellen van inspirerende content. Je weet feilloos de juiste doelgroep te bereiken op onze social mediakanalen en de website. Voor campagnes, blogs en persberichten weet je met de juiste tone-of-voice de boodschap goed over te brengen;
 • De communicatie uitingen die ten dienste staan van de interne organisatie, zoals de maandelijkse nieuwsbrief en teammeeting;
 • Het aanbrengen van uniformiteit in alle berichten, van e-mails tot voorstellen;
 • Het sparren op het gebied van communicatie- en merkmanagement met jouw collega’s. Samen met hen werk je aan belangrijke communicatiestukken voor onze opdrachtgevers, klanten en overige stakeholders. Denk hierbij aan het opstellen van bewonersbrieven, kwaliteitsplannen en aanbestedingsteksten;
 • Ondersteuning bij het organiseren van evenementen, zoals ons aankomend jubileum.

Wat breng je mee?
Gezien jouw werkzaamheden voor een groot deel bestaan uit het schrijven van content en communicatiestukken, is het een vereiste dat je talent hebt voor schrijven. Je beheerst de Nederlandse taal perfect, zowel in woord als geschrift. Voorts gaan wij ervan uit dat je in staat bent om op een creatieve manier pakkende teksten te schrijven voor onze social mediakanalen, maar ook een zakelijk rapport foutloos kunt redigeren. Je staat stevig in je schoenen en bent goed in staat het gehele speelveld te overzien. Binnen dit speelveld ben je in staat om de juiste prioriteiten te stellen en hierover het gesprek aan te gaan. Het is belangrijk dat je koers weet uit te zetten, initiatief toont en creatief bent aangelegd. Samen met jouw passie voor schrijven en creativiteit zetten we Vastestate op de kaart!

Overige vereisten zijn:

 • Een afgeronde hbo-opleiding (of hoger) in de richting van Journalistiek, Communicatie of Multimedia Design;
 • Minimaal vijf jaar ervaring binnen het vakgebied van communicatie- en merkmanagement;
 • Kennis van SEO, Google Analytics en social media;
 • Je kunt goed overweg met WordPress en LinkedIn.

Het is voor ons geen vereiste dat je werkervaring in het vastgoed hebt. Wel vinden we het belangrijk dat je een passie hebt voor ons werkgebied en je het snel eigen wilt maken.

  Over Vastestate
  En wat is ons werkgebied dan precies? Vastgoedmanagement, maar dat is veel te kort door de bocht. Ons team van meer dan 70 specialisten werkt met veel passie aan verschillende managementvraagstukken van onze opdrachtgevers. Zowel (semi)publieke als private partijen hebben het beheer van hun vastgoed aan het beheerteam van Vastestate toevertrouwd. Het vastgoed dat wij beheren is heel divers: van kantoren, scholen en zorgvastgoed tot onconventioneel vastgoed, zoals grote evenementlocaties, een voetbalstadion en verkeerstorens.

  Naast het dagelijks commercieel, technisch en financieel-administratief beheer, voert ons consultancy team diverse projecten uit. Deze werkzaamheden lopen uiteen van het inrichten van een vastgoedorganisatie tot het uitvoeren van specifieke opdrachten, zoals het aanpakken van oneigenlijk gebruik van grondpercelen en/of opstallen.

  Kom jij binnenkort de sfeer binnen ons gezellige team ervaren? We hechten veel waarde aan eigen inbreng en creativiteit. De week sluiten we graag af met een goede borrel en successen moeten uiteraard gevierd worden.

  Wat bieden wij jou?
  Deze functie is beschikbaar voor 32-40 uur. Je werkt vanuit ons kantoor in hartje Rotterdam, maar wij bieden ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Je ontvangt een aantrekkelijk salaris, 26 vakantiedagen en vakantiegeld. Een laptop en telefoon liggen voor je klaar.

  Binnen Vastestate hechten we veel waarde aan het ‘teamgevoel’ en een gezellige werksfeer. Bovendien vinden we het belangrijk dat alle medewerkers de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Zo worden er geregeld gezellige teamactiviteiten, interessante kennissessies en cursussen georganiseerd.

  Kom je op gesprek?
  Voel jij je aangetrokken tot bovenstaand profiel of wil je meer informatie over de functie? Dan komen we graag met jou in contact. Solliciteren kan door jouw CV en motivatiebrief te versturen naar Naomi Rooda via naomi@vastestate.nl. Zij beantwoordt ook graag jouw vragen over de inhoud van de functie en over de sollicitatieprocedure. Daarvoor kun je (telefonisch) contact opnemen met Naomi op 06 – 11 28 30 83. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet.