vacature

Business Marketing Manager

Dit is Vastestate

Vastestate beheert en verhuurt vastgoed en adviseert vastgoedeigenaren in het publieke en private domein.
Door een duidelijke focus op het in-company ontzorgen van onze klanten, voeren wij ons vastgoedmanagement projectmatig uit namens onze klanten.
Onze in-company werkwijze refereert naar een maatwerkoplossing voor de klant en haar medewerkers. Onze in-company werkwijze is écht maatwerk voor de klant. Want elke klant heeft zijn eigen karakter en daarbij horende gewenste werkwijze.

Door de maatwerkoplossing is er meer privacy en vertrouwelijkheid om interne bedrijfszaken te benoemen en te bespreken. Hierdoor bouwen wij een persoonlijke vertrouwensband en meerwaarde voor beide organisaties op. Door intensief samen te werken met onze klant wordt teambuilding, integratie, gedragen kennisniveau en motivatie gefaciliteerd.

Het te beheren vastgoed van Vastestate is divers: kantoren, grond, water en kades, zorgvastgoed, sportobjecten, hotels, retail, logistiek, lichte industrie en woningen. Wij beheren > 7.000 vastgoedobjecten, hebben 4 vestigingen 2x Rotterdam, Utrecht en Heerenveen en in totaal >1.400.000 m² bruto vloeroppervlakte en > € 1.900.000.000 beheerd vermogen. Dit doen wij thans met > 50 medewerkers.

Onze Missie en Visie

We werken aan een wereld waar maatschappelijk én financieel rendement hand-in-hand kunnen gaan. We zijn als onconventionele consultants, die de maatschappelijke opdrachten behandelen alsof het ons eigen vermogen en project is.

Vastestate kiest nooit de weg van de minste weerstand en is zich bewust van de sociaal maatschappelijke context waarin ze opereert. Door in de huid van de opdrachtgever te kruipen, zijn we in staat om vooruit te denken en op pro actieve wijze deskundigheid en kwaliteit te leveren.

Dit is onze business marketing manager

Wij zijn op zoek naar een klantgerichte business marketing manager voor minimaal 32 uur per week, die weet hoe kansen en ideeën kunnen worden omgezet naar de realiteit. Je bent verantwoordelijk voor alle communicatie- en marketingactiviteiten van Vastestate. Een van de speerpunten binnen deze functie is om de beleving van onze klanten beter in beeld te gaan brengen. Denk bijvoorbeeld aan het uitleggen van onze werkzaamheden aan onze klanten door middel van storytelling.

Met jouw positieve energie krijg jij onze klanten en collega’s mee. Vastestate daagt jou uit om met nieuwe ideeën te komen. Je hebt lef en legt de nadruk op customer excellene, ownership en samenwerken.

Je rol is uitdagend en divers, met een werkverhouding van ongeveer 80% tactisch en 20% strategisch. Jij bedenkt naar aanleiding van je bevindingen binnen de organisatie waar kansen liggen en waar er op het vlak van marketing en communicatie verbeterslagen te halen zijn.

Als business marketing manager werk je samen met, en ben je onderdeel van het MT. Jij bepaalt de marketingstrategie en voert deze ook uit. Je bent verantwoordelijk voor alle content en marketing om de dynamiek, betrokkenheid en de leads binnen Vastestate te stimuleren.

Daarnaast signaleer je acquisitiekansen. Om dit om te zetten in acties werk je hierin samen met de consultant en vastgoedmanager.

Dit is je takenpakket

Jouw werkzaamheden bestaan uit de volgende aspecten:
- Je geeft vorm aan, implementeert en evalueert marketing activiteiten. Je geeft vanuit jouw inzichten in de markt vorm aan campagnes en feedback aan het MT voor effectieve en vernieuwende campagnes en content creatie;
- Je initieert relatie- en inspiratie events voor de doelgroep;
- Je bent verantwoordelijk voor de optimale customer excellence experience en geeft samen met collega’s richting aan de door jou te creëren content voor bijvoorbeeld social media, website en middels zakelijke blogpost;
- Je initieert en realiseert daarnaast inspirerende klantcases (in diverse vormen) die we kunnen delen met klanten en prospects;
- Je zorgt er samen met het commercieel team (consultants en vastgoedmanagers) voor dat de marketingactiviteiten effectief werken en je gebruikt, beheert en optimaliseert hiervoor een aantal tools zoals social media. Ook hiervoor ben jij de drijvende kracht achter het creëren van de benodigde content;
- Je verzamelt, zoekt en verwerkt informatie voor het opstellen van Investment Memoranda en Teasers t.b.v. aan- en verkoop van vastgoed.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je werkt op dagelijkse basis samen met zowel het MT als het commercieel team. Wij zoeken een Business Marketing Manager met passie voor business-to-business klanten en ervaring met sales enablement.

Je staat stevig in je schoenen en bent goed in staat het gehele speelveld te overzien. Binnen dit speelveld ben je in staat om de juiste prioriteiten te stellen en hierover het gesprek aan te gaan. Je bent gedreven en een echte aanpakker die het leuk vindt om samen met collega’s echt resultaten te realiseren. Je kan zowel op conceptueel- en strategisch niveau denken en handelen, maar bent ook goed in de uitvoering hiervan.

Concreet:

Jij hebt en/ of je herkent je in het volgende:

- Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau en serieus werkervaring in een vergelijkbare rol;
- Je gaat pragmatisch, gestructureerd en voortvarend te werk;
- Je staat stevig in je schoenen en beschikt over een goede dosis overtuigingskracht;
- Je hebt een duidelijke visie en weet deze visie op een juiste wijze te vertalen zowel voor binnen als voor buiten de organisatie;
- Je bent in staat om kansen in de werkprocessen te vinden en hier oplossingen te maken en te integreren;
- Je bent goed in intern stakeholders management en je weet collega’s voor je te winnen;
- Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
- Je hebt een grote dosis inlevingsvermogen waarmee je altijd de klant centraal stelt;
- Je hebt ervaring in het gebruik van designprogramma’s;
- Je hebt ervaring in redactionele werkzaamheden, zoals SEO, categorisering en structuur van content, content ontwikkeling, distributie en meting, tone of voice;
- Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot social media kanalen;
- Je hebt ervaring in het vastgoed bij aan- en verkoop proces én in de exploitatie. Denk daarbij specifiek aan: het verzamelen, uitzoeken en verwerken van informatie en het opstellen van Investment Memoranda, Teasers etc.

De Business Marketing Manager heeft (veelal op eigen initiatief) contact met externen ter realisering van projecten. Deze contacten vragen om de nodige tact, conflictbeheersing en overtuigingskracht. Onderhoudt intern naast het contact met het MT ook contact met de vastgoedmanagers en consultants. Je standplaats is Rotterdam en/ of Utrecht.

Procedure en vervolg

Herken jij jezelf in het genoemde profiel en ben je enthousiast geworden over deze leuke functie? Stuur dan je motivatie en cv. Voor meer informatie link


Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.