av_vastestate_2e_carnissestraat_01_1_20190430_151749
Case

Interim beheerwerk voor NPRZ

In het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) werken verschillende instanties samen om de kwaliteit van werken, wonen en veiligheid in Rotterdam Zuid te verhogen. Daartoe verwerft NPRZ woningen om ze te renoveren, slopen, revitaliseren of voor nieuwbouw. Paul Bouts van Vastestate is als beheerder tijdelijk onderdeel van het team gemeentelijke vastgoed.

De interim opdracht bestaat uit het fysieke beheer van de woningen en de aansluiting met de woningopgave van het NPRZ. De woningen die worden aangekocht door het NPRZ zijn negen van de tien keer in slechte staat en vaak is het onduidelijk wat de situatie van de bewoners is. Om oplossingen te vinden voor de bewoners en de gemeente is de samenwerking tussen het Rijk, de gemeente Rotterdam, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en het Openbaar Ministerie van groot belang. 

Daliastraat Rotterdam

Daliastraat Rotterdam

Vanwege de stijging van de huizenprijzen laten eigenaren van verslechterde woningen zich minder snel uitkopen door de gemeente. Dit zorgt soms voor uitdagende situaties. Aan de ene kant wil de gemeente een gebied helpen door te investeren in kwaliteit, aan de andere kant hebben bewoners te maken met priv├ęsituaties en de belangen die daarbij komen kijken. Het is daarom belangrijk om te realiseren dat de bewoners in de eerste plaats inwoners zijn van Zuid en dat bij al het handelen de menselijke maat in acht moet worden genomen.