AV_Vastestate_1953_plein_01kopie
Case

Creatieve verhuurstrategieƫn voor Plein '53

Het winkelgebied Plein '53 in de Rotterdamse wijk Pendrecht had te kampen met structurele leegstand en een weinig divers aanbod. Vastestate werd verantwoordelijk gesteld voor de gemeentelijke vastgoedportefeuille van 30 winkelunits en kwam met een oplossing.

Vastestate stelde een brancheringsplan op om samen met de winkeliers zorg te dragen voor een aantrekkelijker winkelgebied. Onder andere een actieve bijdrage aan de winkeliersvereniging, een opknapbeurt van de luifels en gevels en het herzien van de huurcontracten zorgden voor een grote verbetering van de uitstraling van het gebied. 

Het winkelgebied Plein '53 in de Rotterdamse wijk Pendrecht

Het winkelgebied Plein '53 in de Rotterdamse wijk Pendrecht

De winkeliers en ondernemers werden aangestoken door het hernieuwde enthousiasme voor de winkelstraat. Om meer diversiteit aan te brengen ging Vastestate gericht op zoek naar huurders die Ć©cht van meerwaarde zouden zijn voor het gebied. Huurders met een goed en toekomstbestendig plan dat voorziet in de behoefte van de regio en waar nog geen alternatieven voor zijn.  Dankzij de creatieve verhuurstrategie is Vastestate in staat geweest om de winkelformules als geheel te laten slagen.