vastestate-maassilo-rotterdam
Case

Beheer van Rotterdams erfgoed Maassilo 

In opdracht van de gemeente Rotterdam voert Vastestate sinds 2013 het beheer van de Maassilo Creative Factory. Om het beheer weer op het gewenste niveau te krijgen bracht Vastestate het contract-, leveranciers- en onderhoudsmanagement weer op orde en werden contracten afgesloten met nieuwe huurders. 

Vandaag de dag is de Maassilo historisch erfgoed en is het een creatieve broedplaats voor ondernemers, start-ups en gevestigde bedrijven.  Het gebouw aan de Maashaven in Rotterdam werd in 1906 gebouwd en was met zijn twintig meter hoogte en 22.000 ton opslagcapaciteit lange tijd de grootste graansilo in Europa. De graansilo bleef tot juli 2003 in gebruik als opslag, waarna Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam het aankocht vanwege de strategische ligging van het complex. Na een flinke verbouwing - met behoud van zoveel mogelijk authentieke details - opende evenementenlocatie Maassilo in 2007 de deuren. 

De Maassilo in Rotterdam

De Maassilo in Rotterdam

Het beheer van dit Rotterdamse erfgoed gebeurt dan ook met de groots mogelijke toewijding. Vastestate heeft tijdens het project besloten een aantal verhuurders intern te verhuizen zodat ondernemers met gerelateerde activiteiten bij elkaar op de verdieping terecht kwamen. Daarmee kwamen grote vloeroppervlakken beschikbaar voor nieuwe huurders waarmee de bezetting van het complex eveneens geoptimaliseerd kon worden. Inmiddels is de huurderstevredenheid significant verhoogd en door een sterke kostenreductie is het pand weer exploitabel.