Noorderlichtgebouw
nieuws 5 augustus 2020

Vastestate breidt het beheer verder uit in het noorden

In Groningen is ons beheer verder uitgebreid met 8 verzorgings- en verpleeghuizen. Deze zogenaamde ‘Noorderlicht portefeuille’ is verdeeld over verschillende gemeenten in de metropool van het Noorden en bestaat uit ca. 1.061 (zorg)woningen.

De nieuwe portefeuille is aangekocht door onze cliënt, Estea. De zorgvastgoedbelegger is een professionele partij die al veel zorgvastgoed bezit in geheel Nederland. Noorderlicht vormt een mooie uitbreiding op de bestaande portefeuille. Het Noorderlicht-project bestaat voornamelijk uit zorgwoningen, seniorenwoningen met verzorging en aanleunwoningen. De panden zijn gebouwd tussen ca. 1966 en 2004. Circa 30% van de woningen zijn zelfstandig. 

Erik van den Brand, directeur van Estea over de aankoop: “Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een veilige en prettige woonomgeving van onze bewoners die veelal kwetsbaar zijn en een zorgvraag hebben. We werken hierin samen met een groot aantal stakeholders zoals zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en lokale ondernemers. We kijken dan ook uit naar het opbouw van een langdurige en duurzame relatie met alle partijen die betrokken zijn en blijven bij de woningen in de Noorderlicht Portefeuille.”

Opbouw van de portefeuille

Blanckenborg (Bijlham): zorgcomplex met 96 onzelfstandige woningen en 54 zelfstandige woningen, zowel aanleun,- als seniorenwoningen.

Vondelhuys (Winschoten): het gebouw is verdeeld onder verschilende zorggedeeltes, deze zijn verhuurd aan een aantal zorginstellingen. Het complex bestaat uit 148 onzelfstandige woningen en 21 zelfstandige woningen (met zorg) en 73 particulieren zelfstandige woningen.

A.G. Wildervanck (Veendam): zorgcomplex bestaat uit 93 onzelfstandige woningen. In 2006 zijn er aan het oorspronkelijke gebouw nog 48 onzelfstandige woningen bijgebouwd. Naast het zorgcomplex zijn er nog 74 zelfstandige woningen aanwezig.

Zonnehuis Sint Jozef (Sappemeer): het complex is verdeeld over 2 gedeelten met 75 onzelfstandige woningen en 42 aanleunwoningen. 

Molenhof (oude Pekela): het zorgcomplex bestaat uit 71 onzelfstandige woningen en daarnaast 104 zelfstandige woningen (verhuurd aan particulieren). 

Nieuwe Wierde (Grijpskerk):  het gebouw bestaat uit 56 onzelfstandige woningen en 27 zelfstandige woningen. Daarnaast beschikt het complex over een groot multifuntioneel centrum. 

Winkheem (Winsum): dit zorgcomplex bestsaat uit 63 onzelfstandige woningen en 52 zelfstandige woningen die verhuurd zijn aan particulieren. 

Aagstheem (Eenrum): complex geeft woonvoorziening aan voor re-integratietrajecten.

De meeste complexen zijn algemene 50+ zorgcentra, met zowel verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg, thuiszorg en WMO zorg- en dienstverlening. Vastestate als gespecialiseerd zorgvastgoedbeheerder in geheel Nederland heeft de implementatie in een bijzonder kort tijdsbestek naar volle tevredenheid van onze cliënt, Vestia en huurders volbracht. De portefeuille werd verkocht door woningcorporatie Vestia. De woningcorporatie stoot bezittingen af die niet meer tot hun kernregio behoren. Vestia richt zich in de toekomst meer op de volkshuisvesting in de kernregio’s, te weten Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer en Delft.

Bron: 
https://estea.nl/nieuws/estea-koopt-1061-zorgwoningen-in-de-provincie-groningen-van-vestia-/
Noorderlicht02